Activiteiten

mogelijkheden voor grotere groepen

Kasteel Nieuwenhoven is ook een unieke locatie voor grotere groepen: voor allerlei evenementen, teambuilding, uitstapjes, vakantie, dankzij de rustige en landelijke ligging, de ambachtelijke keuken en het historisch karakter. Klaar voor een unieke ervaring?

Zelf organiseren

Je kan zelf vergaderingen, trainingen, cursussen en workshops of een teambuilding organiseren op een of meerdere dagen. Of met je groep gewoon lekker vakantie vieren? We beschikken over 4 (grote en kleine) zalen waarin telkens een stukje authenticiteit verborgen zit. Je kan er ook voor kiezen om een activiteit mee te integreren in je pakket.

Om de kasteelervaring in zijn totaliteit te kunnen beleven bieden we ook groepsaccommodatie aan als half- of volpension: 28 bedden, verdeeld over verschillende ruimtes. Zo heeft ieder zijn plekje! Bij een 2-daagse of meer krijg je als start van ons een gratis kennismaking met de locatie en de historie van het kasteel.


Andere troeven van het kasteeldomein

We hebben

  • Een heerlijke ambachtelijke (vegetarische) keuken met zoveel mogelijke groenten uit eigen tuin.
    Ja, ook jij mag daarvan smullen.
  • 20 hectare aan prachtige bossen, vijvers en landerijen. Er valt dus nog veel te ontdekken!
  • De grootste permacultuurtuin van België, met het keurmerk van DEMETER.
  • Je werkt letterlijk ‘groen’ want we hebben het kwaliteitslabel voor duurzame verbouwing en beheer van landerijen en het FSC-merk voor onze bossen behaald: De Groene Pluim.
  • Een wandeling waar je al je zintuigen kan gebruiken, dankzij het voelsprietenpad.
  • Meer dan 1000 jaar geschiedenis
  • IN DE BUURT: wandelen, fietsen, bloesem-route, kastelen-tocht, kunstwerken, Historische steden: Tongeren, Borgloon en Sint Truiden, mode-stad Hasselt, enz….