Activiteiten

Nieuwe teambuildingsactiviteiten

Kasteel Nieuwenhoven is een unieke locatie voor allerlei evenementen, teambuilding, uitstapjes, vakantie, dankzij de rustige en landelijke ligging, de ambachtelijke keuken en het historisch karakter. Klaar voor een unieke ervaring?

Zelf organiseren

Je kan zelf vergaderingen, trainingen, cursussen en workshops of een teambuilding organiseren op een of meerdere dagen. We beschikken over 4 (grote en kleine) zalen waarin telkens een stukje authenticiteit verborgen zit. Je kan er ook voor kiezen om een unieke activiteit, door ons aangeboden, mee te integreren in je pakket.

Om de kasteelervaring in zijn totaliteit te kunnen beleven bieden we ook groepsaccommodatie aan als half- of volpension: 28 bedden, verdeeld over verschillende ruimtes. Zo heeft ieder zijn plekje! Bij een 2-daagse of meer krijg je als start van ons een gratis kennismaking met de locatie en de historie van het kasteel.


Door ons georganiseerde teambuildingsactiviteiten

Naast de wandeling op het voelsprietenpad en de rondleiding, bieden we diverse activiteiten aan op een plezierige, leerzame en vooral “zelf-belevende” manier. We gebruiken het kasteeldomein met al haar mogelijkheden.

1. Anders communiceren met je naaste

Geïnspireerd door de natuur en gestimuleerd door een leuke oefening, ga je vanuit een ander uitgangspunt leren communiceren met anderen.

Duur: 2 tot 2.5 uur.

2. Communiceren met dieren

Leer communiceren met onze alpaca’s, paard en ezel (leiderschap).

Duur: 1 tot 1.5 uur.

3. Permacultuur

Wat kun je voor jezelf en/of je bedrijf of groep leren uit de permacultuur principes en de diversiteit in de natuur? Veel. We trekken erop uit. De kans zit erin dat je ook je eigen groenten oogst voor het diner.

Duur: 1,5 tot 2 uur.

4. Communicatie in de ijskelder

Door de geborgenheid in de aarde en de rust van de duisternis wordt communicatie des te boeiender. We leren de principes uit een eeuwenoude methode die de indianen al toepasten.

Duur: 1 uur.

Zowel bedrijven als andere groepen heten we van harte welkom. Het enige dat we vragen is dat je met een groep bent van minimaal 10 personen.

Andere troeven van het kasteeldomein

We hebben

  • Een heerlijke ambachtelijke vegetarische keuken met zoveel mogelijke groenten uit eigen tuin.
    Ja, ook jij mag daarvan smullen.
  • 20 hectare aan prachtige bossen, vijvers en landerijen. Er valt dus nog veel te ontdekken!
  • De grootste permacultuurtuin van België, met het keurmerk van DEMETER.
  • Je werkt letterlijk ‘groen’ want we hebben het kwaliteitslabel voor duurzame verbouwing en beheer van landerijen en het FSC-merk voor onze bossen behaald: De Groene Pluim.
  • Een wandeling waar je al je zintuigen kan gebruiken, dankzij het voelsprietenpad.
  • Meer dan 1000 jaar geschiedenis

De activiteiten zijn leerzaam maar vooral leuk en inspirerend! Heb je er zin in?
Stuur een mailtje naar: jeanne@kasteelnieuwenhoven.be