Kasteel Nieuwenhoven - Poort naar Inspiratie

Slide 1
<p>onze dieren</p>

FAQ

Veel gestelde vragen - Leven


Hoe zit het met geluidsoverlast van het cafè?

Het terras ligt aan de voorzijde van het kasteel. Natuurlijk zal hier geluid vandaan komen. In de huisregels staat dat het tussen 23.00 en 7.00 “rust” is op het hele terrein. De sluitingstijd van het café / restaurant zal dan ook niet later zijn dan 23.00 uur `s avonds, op dit moment is dit om 19.00 uur. Uitzonderingen zijn als er een grotere activiteit doorgaat. Dit zal een aantal keren per jaar voorkomen.

Die activiteiten zullen op tijd worden aangekondigd.Zijn jullie aanhangers van een bepaalde godsdienst?

Neen, iedereen is vrij om dat voor zichzelf in te vullen. We willen bewust leven, zowel met onszelf als met de natuur en de wereld rondom ons heen.Kan er een zwemvijver of een sauna ruimte komen?

Ja, indien er vraag naar is vanuit de eigenaars zal er door de BVBA gekeken worden naar een mooi plekje in de ommuurde tuin.Zijn er dingen die je MOET doen met elkaar?

Neen, iedereen is hier vrij in en iedereen kan zelf initiatief nemen om dingen te organiseren met of voor elkaar.

Ik ga ervan uit dat dit vanzelf zijn vorm krijgt.
Er zijn op het kasteeldomein mogelijkheden genoeg om dingen samen te kunnen doen.Tot hoelang gaan de bouwwerkzaamheden nog duren?

De “grote” werken, wat betreft de grondwerken en verbouwingswerken, zijn ongeveer klaar aan de bewoners kant. (de boerderij-binnenplaats) Het middengebouw (Tudor) is ook zo goed als klaar. De gebouwen aan de kasteelzijde proberen we zoveel mogelijk langs de buitenzijde te renoveren. Dit is minder storend voor iedereen. Zodra al de vergunningen er zijn, kunnen we alles “af” maken.Waaraan moet je voldoen om hier te kunnen wonen?

Ik geloof erin dat de plek zelf haar eigen selectie maakt. Je kiest ervoor om op deze manier met mensen bij elkaar te wonen op zo`n historische plek, midden in de natuur.

Als je een woning koopt en hier komt wonen is het méér dan alleen een woning die je koopt. Je geniet mee van al de faciliteiten, de contacten, de mogelijkheden ... Tevens is het zo dat de energie die op deze historische plek aanwezig is, heel wat inspiratie geeft.