Kasteel Nieuwenhoven - Poort naar Inspiratie

Slide 1
<p>onze dieren</p>

FAQ

Veel gestelde vragen - Leven


Hoe zit het met geluidsoverlast van het cafè?

Het terras ligt op de binnenkoer van het kasteel. Natuurlijk zal hier geluid vandaan komen. De sluitingstijd van het cafè / restaurant zal niet later zijn dan 23.00 uur `s avonds, behalve als er een grotere activiteit doorgaat. Dit zal een aantal keren per jaar voorkomen.

Die activiteiten zullen op tijd worden aangekondigd.Zijn jullie aanhangers van een bepaalde godsdienst?

Neen, iedereen is vrij om dat voor zichzelf in te vullen. We willen bewust leven, zowel met onszelf als met de natuur en de wereld rondom ons heen.Kan er een zwemvijver of een sauna ruimte komen?

Ja, indien er vergunning voor wordt verleend vanuit de stad, is dit allemaal mogelijk. Bewoners kunnen zelf deze initiatieven nemen met elkaar. Wij vragen de vergunning aan. In de ommuurde tuin is plaats voor dergelijke zaken.Zijn er dingen die je MOET doen met elkaar?

Neen, iedereen is hier vrij in en iedereen kan zelf initiatief nemen om dingen te organiseren met of voor elkaar.

Ik ga ervan uit dat dit vanzelf zijn vorm krijgt.
Er zijn op het kasteeldomein mogelijkheden genoeg om dingen samen te kunnen doen.Tot hoelang gaan de bouwwerkzaamheden nog duren?

We schatten tot rond eind 2016 indien alles verloopt volgens de planning.

De “grote” werken, wat betreft de grondwerken, zijn zo ongeveer klaar aan de bewonerskant.
Het middengebouw is ook zo goed als klaar. De andere gebouwen kunnen vanaf de buitenkant gerenoveerd worden. Dit is minder storend voor iedereen.
Ik hoop als alles goed verloopt dat einde 2016 alles klaar is.Waaraan moet je voldoen om hier te kunnen wonen?

Ik geloof erin dat de plek zelf haar eigen selectie maakt. Je moet ervoor zijn om op deze manier met mensen bij elkaar te wonen op zo`n historische plek, midden in de natuur.

Als je een woning koopt en hier komt wonen is het méér dan alleen een woning die je koopt. Je geniet mee van al de faciliteiten, de contacten, de mogelijkheden ...
Tevens is het zo dat energie die op deze historische plek aanwezig is, heel wat inspiratie geeft.