Over

Alpaca’s op het
kasteeldomein van Nieuwenhoven

Alpaca's op het kasteeldomein van Nieuwenhoven

Het domein Nieuwenhoven is een natuurlijk gebied met een rijke fauna en flora. Het bos is een deel van een groter bosgebied van 82 ha. waar je een diversiteit aan bodemtypes vindt, een grote variëteit aan planten en bomen, vogels en andere dieren. Er is veel te zien in dit bosrijk gebied en heeft zijn charmes in elk seizoen!

Alpaca-Nieuwenhoven

Alpaca’s zijn ware hartendiefjes. Ze lijken op lama’s maar zijn een stuk kleiner. Bovendien hebben ze een vacht van wol in plaats van haren. De kwaliteit van de wol is heel bijzonder en voelt aan als cashmierwol of zijde. Maak kennis met onze dieren en breng een bezoekje aan het winkeltje met speciale producten van alpacawol.

Alpaca-Nieuwenhoven is de naam van het landbouwbedrijf op kasteel Nieuwenhoven. De belangrijkste dieren op het bedrijf zijn momenteel de alpaca’s, een Arabisch volbloed paard Famous Lady, de ezel Juul en wolvarkens.

Tevens stelt het bedrijf de paden beschikbaar voor “het voelsprietenpad.” De missie van Alpaca-Nieuwenhoven is om de bezoekers van het kasteel op een speelse manier kennis te laten maken met de puurheid en de eenvoud van de natuur en de dieren op kasteel Nieuwenhoven.
 Zaakvoerder van het bedrijf is Jeanne Hoogenboom.

Alpaca’s op Kasteel Nieuwenhoven from The CareCompany on Vimeo.

De kleinste alpaca’s van Nieuwenhoven ervaren de sneeuw voor het eerst in december 2017.

Andere dieren

De diversiteit aan dieren is hier heel groot, zowel qua wilde dieren als huisdieren.

We proberen de omgeving zo in te richten dat de dieren in een optimale en gezonde leefomgeving kunnen vertoeven.
Het bos, de vijvers, het land, de oude gebouwen en de ijskelders vormen daar prachtige gelegenheden voor.

Onze bioloog en vogel expert, David Yekutiel, was onder de indruk van de grote diversiteit vogels op ons klein domein. Dit betekent dat het hier en rijke en gezonde omgeving is. Hier zijn bijvoorbeeld vijf verschillende soorten spechten gezien. En de zeldzame roerdomp is aan de vijver gespot.

Een kudde reeën en vossen ziet men hier vaak. De bos-,rans-en kerkuil nestelen hier op het domein, en veel watervogels bezoeken de vijvers, zoals witte en blauwe reigers, ijsvogels en veel ganzen en eenden. Amfibieën zoals kikkers, padden en salamanders planten zich hier voort. In de oude gebouwen huizen ook huis-en boeren zwaluwen.

%d bloggers like this: