Kasteel Nieuwenhoven - Poort naar Inspiratie

Slide 1
<p>onze dieren</p>

Verbouwingen

Op dit moment zijn we intensief met de verbouwingen bezig.

We proberen daar waar mogelijk ecologisch te bouwen met veel kalk, leem en hout. Die materialen zorgen immers voor een natuurlijke water- en luchthuishouding.
Ook restaureren we in de oude stijl met oud vakwerk, wat o.a. betekent dat we daar waar mogelijk materialen van de plek zelf trachten te gebruiken. Er liggen bijvoorbeeld nog veel oude blauwe stenen dorpels van het vorige kasteel in de grond, deze worden opgegraven en opnieuw als dorpel gebruikt.
Natuurlijk is het zo dat we niet alles in huis hebben, maar dan zoeken we naar de beste oplossing.

Gebouwen

Bakhuis voor de verbouwing
Bakhuis na de verbouwing
    
Tudor voor de verbouwing
    Tudor na de verbouwing

In het Tudor gebouw zijn 4 woningen ondergebracht, een winkel, kantoorruimte en een ontmoetingsruimte voor de bewoners. Eén woning is reeds verkocht.

De oude boerderijwoning is een co-housing project geworden, een gemeenschappelijk woning, waarin 5 appartementen zijn gecreëerd. Deze zijn allemaal verkocht. De rest van de stallen zijn 3 grote woningen, deze dienen nog afgewerkt te worden. Tevens zijn deze woningen reeds verkocht.

In het kasteel, in het vakantieverblijf, zijn er drie nieuwe badkamers bij gekomen, waardoor het gastenverblijf mooier en comfortabeler is geworden. Tevens komt er vanaf april 2017 een 5-persoons appartement bij.

Rond april 2017, starten we met de waterzuiveringsinstallatie aan de kasteel-kant en een uitbreiding van het terras voor het café. 

In het najaar van 2017, worden de vijvers schoongemaakt, de dijken en oevers hersteld. Hiervoor zullen de vijvers een aantal maanden droog liggen in het najaar en de winter.

We doen er alles aan om via de buitenkant van de gebouwen te werken, zodat er zo min mogelijk bouwoverlast zal zijn voor de gasten en bewoners op de binnenkoeren.

Het is bijna onmogelijk om alles in “stilte” te laten verlopen. We hopen op uw begrip.