Alpaca's
Alpaca’s zijn ware hartendiefjes. Ze lijken op lama’s maar zijn een stuk kleiner. Bovendien hebben ze een vacht van wol in plaats van haren. De kwaliteit van de wol is heel bijzonder en voelt aan als cashmierwol of zijde. Maak kennis met onze dieren d.m.v. een rondleiding.

Alpaca’s op het kasteeldomein Nieuwenhoven

Alpaca’s zijn ware hartendiefjes. Ze lijken op lama’s maar zijn een stuk kleiner. Bovendien hebben ze een vacht van wol in plaats van haren. De kwaliteit van de wol is heel bijzonder en voelt aan als cashmierwol of zijde. 

Alpaca-Nieuwenhoven is de naam van het landbouwbedrijf op kasteel Nieuwenhoven. De belangrijkste dieren op het bedrijf zijn momenteel de alpaca’s, een Arabisch volbloed paard Famous Lady en de ezel Juul.


Alpaca Breakfast from David Yekutiel on Vimeo.

Daarnaast kunt u voor andere activiteiten met alpaca’s een afspraak maken. U kunt op een natuurlijke en speelse manier kennis maken met de puurheid en de eenvoud van de dieren op kasteel Nieuwenhoven. Wandelen met de alpaca`s wordt hier niet gedaan. We laten de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke staat en ze mogen zelf beslissen of ze bij je komen of niet.

Dekhengsten

We hebben 2 erg mooie suri dekhengsten! Prijs voor een dekking is 400 euro indien je je merrie zelf komt brengen en halen, met dek-garantie.

Andere dieren

De diversiteit aan dieren is hier groot, zowel qua wilde dieren als huisdieren.

We proberen de omgeving zo in te richten dat de dieren in een optimale en gezonde leefomgeving kunnen vertoeven.Het bos, de vijvers, het land, de oude gebouwen en de ijskelders vormen daar prachtige gelegenheden voor.

Onze bioloog en vogel expert, David Yekutiel, was onder de indruk van de grote diversiteit vogels op ons “klein” domein. Dit betekent dat het hier en rijke en gezonde omgeving is. Hier zijn bijvoorbeeld vijf verschillende soorten spechten gezien en de Canadese buizerd. De zeldzame krooneend en tafeleend zijn aan de vijver gespot.

Een kudde reeën en vossen ziet men hier vaak. De bos-, rans- en kerkuil nestelen hier op het domein, en veel watervogels bezoeken de vijvers, zoals witte en blauwe reigers, ijsvogels en veel ganzen en eenden. Amfibieën zoals kikkers, padden en salamanders planten zich hier voort. In de oude gebouwen huizen ook grote groepen vleermuizen, huis- en boeren zwaluwen.

Interesse in alpaca’s?

Contacteer ons voor meer informatie.

Contacteer ons

Deel met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn