Activiteiten Nieuws

Rondleidingen

Kasteel Nieuwenhoven. Sint-Truiden.

Je kan kennismaken met het Kasteel en haar omgeving en de “de Bruisende stilte” be-leven met een begeleide wandeling met gids doorheen het Kasteelpark.

Er kan een keuze gemaakt worden uit één van de onderstaande thema’s (of gecombineerd).

De geschiedenis van het kasteel

Kasteel Nieuwenhoven heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de 11e eeuw. Aanvankelijk diende het Kasteel als buitenverblijf voor de abt van Sint-Truiden. Na de Franse revolutie is het Kasteel overgegaan naar familie de Moffarts.

Elke zondag  van april t/m oktober kan je om 11u deelnemen aan een gratis historische rondleiding over Kasteel Nieuwenhoven  excl. een “TIP” voor de gids!  (aanmelden in de Bistro-Bar). Maand November, Dec, Jan, en Febr. en maart zijn er op zondag géén rondleidingen!

Voedselbos: ‘De Nieuwe Hof’

Een rondleiding op de tuin van het Kasteel wordt vormgegeven volgens de principes van de permacultuur/voedselbos. Dit is een benadering waarbij duurzaamheid en zorg voor de aarde hoog in het vaandel staan.

http://eetmeerbosch.nl/rondleidingen-de-nieuwe-hof/

Alpaca’s

Alpaca’s zijn ware hartendiefjes. Ze lijken op lama’s maar zijn een stuk kleiner. Bovendien hebben ze een vacht van wol in plaats van haren. De kwaliteit van de wol is heel bijzonder en voelt aan als cashmierwol of zijde. Maak kennis met onze dieren door bv een rondleiding of ontbijten met alpaca’s!  Meer informatie over de alpaca’s op Nieuwenhoven vind je op: http://www.kasteelnieuwenhoven.be/over/alpaca-nieuwenhoven/


Praktisch

  • De prijs in “De Nieuwe Hof”, (2 uur) is 125 €, max. 15 pers.
  • De prijs voor de “geschiedenis” of “alpaca`s” (1 uur) is € 75, max. 20 pers. Bij meer dan 20 personen, is het €5,- pp extra. Bij grotere groepen  voorzien we 2 gidsen.
  • Wandelschoenen zijn raadzaam.

Voor info en reservaties kan je contact opnemen met het secretariaat op 011/68.64.10 of info@kasteelnieuwenhoven.be.