Over

Permacultuur en Samenland

Samenland Kasteel Nieuwenhoven. Permacultuur.

Permacultuur

Permacultuur is samenwerken met de natuur om een betere wereld voor ons allemaal te maken.

Als we de natuur observeren zien we dat er een systeem van principes aan het werk is. Permacultuur gebruikt deze principes om geïntegreerde systemen te ontwikkelen voor onze voedsel- en energievoorziening, en een duurzame samenleving. Dit alles op een gezonde en efficiënte manier. Door permacultuur kunnen we de kwaliteit en productiviteit van onze individuele levens, onze samenleving en onze omgeving verbeteren.

De ethische principes van permacultuur:

  • Zorg voor de aarde
  • Zorg voor de mens,
  • Delen van de overvloed

Informatie & inschrijvingen cursussen : Taco Blom 0031-619204188, TacoBlom@permacultuur.eu.


Samenland

op Kasteel Nieuwenhoven

In 2010 ging het CSA-project Samenland van start op Kasteel Nieuwenhoven. Het is een vorm van Community Supported Agriculture (CSA). Via deze kwaliteitsvoeding zorgt u niet alleen voor uzelf, maar helpt u direct mee om een stuk landschap in uw eigen omgeving gezond te houden!

Permacultuur (Engels: Permaculture) is een samentrekking van “Permanent agriculture”, het geen zoveel betekent als “duurzame landbouw”. Het is een ontwerpsysteem wat niet alleen betrekking heeft op duurzame landbouw, maar wat men op alle aspecten van het menselijk leven kan toepassen. Centraal staat het samenwerken met de natuur, het gebruiken van de natuur als voorbeeld en inspiratie om duurzame systemen te ontwerpen.

Taco Blom
Kasteel Nieuwenhoven
Engelbamp 55
3800 Sint-Truiden
Tel.: 0031-619204188
samenland@kasteelnieuwenhoven.be
Bezoek de website van Taco Blom.
www.samenland.be

Permacultuur Kasteel Nieuwenhoven.

Permacultuur Festival
3, 4 en 5 juli, 2020 St. Truiden, België

Beste geïnteresseerde Voor de zesde keer werd er ook dit jaar weer het jaarlijkse Permacultuur Festival gehouden. De lokatie is wederom tuinderij Samenland en Kasteel Nieuwenhoven in België. 

Voor degene die nog niet eerder op het festival zijn geweest staat hieronder een terugblik op het festival van 2018/2019 en wil je nog verder terugblikken? Dat kan via de link: www.permacultuurfestival.eu/jubileum 

Opgeven kan je via de website: www.permacultuurfestival.eu 

Wie weet tot ziens op het Festival 2020
Dit vind plaats in het eerste weekend van juli: vrijdag, zaterdag, zondag
Ruud Luiten