Over

Verbouwingen

Op dit moment zijn we intensief met de verbouwingen bezig.

Ecologisch

We proberen daar waar mogelijk ecologisch te bouwen met veel kalk, leem en hout. Die materialen zorgen immers voor een natuurlijke water- en luchthuishouding.

Restauratie

Ook restaureren we in de oude stijl met oud vakwerk, wat o.a. betekent dat we daar waar mogelijk materialen van de plek zelf trachten te gebruiken. Er liggen bijvoorbeeld nog veel oude blauwe stenen dorpels van het vorige kasteel in de grond, deze worden opgegraven en opnieuw als dorpel gebruikt. Natuurlijk is het zo dat we niet alles in huis hebben, maar dan zoeken we naar de beste oplossing.

De 4 wooneenheden

In het Tudor gebouw zijn 4 woningen ondergebracht, een winkel, kantoorruimte en een ontmoetingsruimte voor de bewoners. Eén woning is reeds verkocht.

De oude boerderijwoning is een co-housing project geworden, een gemeenschappelijk woning, waarin 5 appartementen zijn gecreëerd. Vier zijn reeds verkocht.

De rest van de stallen zijn 3 grote woningen, deze zijn zo goed als klaar. Tevens zijn deze woningen reeds verkocht. Daarnaast is er het poorthuis en het Bakhuis met al zijn charme.

De oude “orangerie” laat op zich wachten met renoveren vanwege het verkrijgen van de gewenste vergunning.

In het kasteel, in het grote vakantieverblijf, zijn er drie nieuwe badkamers bij gekomen, waardoor het gastenverblijf mooier en comfortabeler is geworden.


Woningen te koop


De vijvers

In de winter en het voorjaar 2017/2018, worden de vijvers schoongemaakt, de dijken en oevers hersteld. Dit in samenwerking met Haspengouws Landschap. Hiervoor zullen de vijvers een tijdje droog liggen.

We doen er alles aan om via de buitenkant van de gebouwen te werken, zodat er zo min mogelijk bouwoverlast zal zijn voor de gasten en bewoners op de binnenkoeren.

Het is bijna onmogelijk om alles in “stilte” te laten verlopen. We hopen op uw begrip.