Over:

Verbouwingen

Op dit moment zijn we met de verbouwingen bezig.

Ecologisch

We proberen daar waar mogelijk ecologisch te bouwen met veel kalk, leem en hout. Die materialen zorgen immers voor een natuurlijke water- en luchthuishouding.

Restauratie

Ook restaureren we in de oude stijl met oud vakwerk, wat o.a. betekent dat we daar waar mogelijk materialen van de plek zelf trachten te gebruiken. Er liggen bijvoorbeeld nog veel oude blauwe stenen dorpels van het vorige kasteel in de grond, deze worden opgegraven en opnieuw als dorpel gebruikt. Natuurlijk is het zo dat we niet alles in huis hebben, maar dan zoeken we naar de beste oplossing.

De 4 wooneenheden

In het Tudor gebouw zijn 4 woningen ondergebracht, een “oude” paardenstal, kantoorruimte en een ontmoetingsruimte voor de bewoners. Eén woning en de “oude” paardenstal zijn reeds verkocht.

De oude boerderijwoning is een co-housing project geworden, een gemeenschappelijk woning, waarin 5 appartementen zijn gecreëerd. Allen zijn reeds verkocht.

De rest van de stallen zijn 3 grote woningen, deze zijn klaar. Tevens zijn deze woningen reeds verkocht. Daarnaast is er het poorthuis , de woning naast het koetshuis en het Bakhuis met al zijn charme.

De oude “orangerie” laat op zich wachten met renoveren vanwege het verkrijgen van de gewenste vergunning. Dit is een mooi project voor een bouwontwikkelaar.

In het kasteel, in het grote vakantieverblijf, zijn er drie nieuwe badkamers bij gekomen, waardoor het gastenverblijf mooier en comfortabeler is geworden met daarnaast een kleiner vakantieverblijf. De Bistro is mooi her-ingericht. In het koetshuis zijn nu B&B kamers, zitkamer en mag ook omgebouwd worden tot 4 vakantiewoningen.


Woningen te koop


De vijvers

In  2018, werden de vijvers schoongemaakt, de dijken en oevers hersteld. Dit in samenwerking met Haspengouws Landschap.  Deze zijn nu klaar.

Rekening houden met:

We doen er alles aan om via de buitenkant van de gebouwen te werken, zodat er zo min mogelijk bouwoverlast zal zijn voor de gasten en bewoners op de binnenkoeren.

Het is bijna onmogelijk om alles in “stilte” te laten verlopen. We hopen op uw begrip.