Over:

Wegbeschrijving

Kasteel Nieuwenhoven is zowel per openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar. Kom je met de auto, probeer dan zoveel mogelijk samen met andere deelnemers te reizen.

Openbaar vervoer

Op week- en zaterdagen zijn er om het uur 2 lijnbussen richting Kasteel Nieuwenhoven.

1. lijn S2 van Sint-Truiden naar Kozen:
afstappen halte Nieuwerkerken/Driesstraat (**);
wandel 20 meter in de rijrichting van de bus tot aan het kapelletje;
aan de kapel ga je rechtsaf (je ziet Kasteel Nieuwenhoven liggen);
ter hoogte van huisnummer 91, linksaf aardeweg tot aan het Kasteel (± 10min).

2. lijn S1 van Sint-Truiden naar Nieuwenhoven (Provinciaal Domein):
afstappen bij de halte Domein Nieuwenhoven;
de ingang naar het Provinciaal Domein rechts laten liggen;
richting uitgang parking wandelen;
aan de speelweide voor honden rechtsaf bosweg inslaan;
via een houten hek steeds rechtdoor tot aan het Kasteel (±10 min).
Op zondagen moet je gebruik maken van de belbus, telefoonnummer 011/85.03.00 (min. 1 uur op voorhand bellen). Vraag naar bestemming Nieuwerkerken/Driesstraat.

Van daar loop je hetzelfde traject als bij lijn S2, zie (**).

Fiets huren

Je kan aan het station van Sint-Truiden ook een fiets huren bij Fietspunt
meer info: bellen naar 011-69.64.29
reserveren: 0800-96967 (tijdens kantooruren)
je kan kiezen uit een gewone of electrische fiets

Route Fiets
Je komt het station van Sint-Truiden uit op het Stationsplein. Je fietst links de Prins Albertlaan in. Deze straat komt uit op het Ridders de Menten de Horne Plein. Je steekt dit plein over en volgt deDiestersteenweg tot je aan je linkerkant het Sint-Trudo Ziekenhuis ziet. Daar sla je rechtsaf deSpeelhoflaan in. Dan neem je de eerste weg links en rijdt het Speelhofpark in (dit is een parkweg met poort, geen autoweg). Je volgt deze parkweg, rijdt daarbij over een bruggetje, en rijdt het park weer uit. Een scherpe bocht langs de kerk, en je bent in de St.-Godfriedstraat. Je rijdt dit straatje uit en staat linksafMelveren-centrum (gewestweg) in. Je rijdt onder de spoorwegbrug door en neemt daarna de eerste straat rechts. Dit is de Engelbamp. Je rijdt de Engelbamp ten einde, de laatste oprit aan de rechterkant is Kasteel Nieuwenhoven (nr 55-57).

Taxi

Het is ook goed mogelijk om vanaf het station in Sint-Truiden met de taxi naar het kasteel te komen. Dat duurt ongeveer 10 min. en kost ongeveer € 20.

Auto

– Vanuit Antwerpen:
Bij Antwerpen de E313 richting Hasselt.
Ter hoogte van Hasselt neem je afslag nr.28. Dan volg je de N80, richting Sint-Truiden. Na ongeveer 10 km, rechts afslaan richting Kortenbos.

(**) Spoorweg oversteken en verder rijden tot T-kruispunt (vlak voor je zie je de Kerk van Kortenbos). Links afslaan en deze weg ongeveer 1 km volgen. Daarna rechts afslaan aan het bord ‘Provinciaal Domein Nieuwenhoven’. Op het einde van de weg rij je de parking van het domein voorbij en sla je linksaf. Volg de weg tot T-kruispunt. Daar naar rechts en opnieuw volgen tot T-kruispunt. Weer naar rechts. Dit is de Engelbamp. Na 500 m. bereik je op de rechterkant de oprijlaan van Kasteel Nieuwenhoven.

– Vanuit Brussel:
Bij Brussel neem je de E40 richting Luik/Liège.
Afslag 25 nemen, richting Tienen en Sint-Truiden.
Op de ring R27 rond Tienen, rechtsaf de N3 nemen, richting Sint-Truiden.
Bij het binnenrijden van St-Truiden rij je eerst een Colruyt voorbij, daarna is er aan beide kanten een self-carwash en rechts een Aldi – vlak daarna kom je aan een rotonde.

Op de rotonde de 1ste afslag nemen, volg de wegwijzers ‘Andere Richtingen’ en ‘Parking Sint-Pieter’. Je rijdt een kruispunt met lichten voorbij en voor een brug de weg naar rechts nemen, met wegwijzer ‘Andere Richtingen’. Je rijdt een kleine heuvel op tot aan een T-baan, waar je links afslaat. Weer een kruispunt met lichten voorbij, waar je rechts een winkel van Delhaize ziet.
Je houdt links, want bij het volgende kruispunt sla je linksaf (apart rijvak), richting Nieuwerkerken en Herk de Stad (links en rechts van het kruispunt zie je grote autohandelaars).
Een volgend kruispunt met lichten voorbij, rechts zie je een paralelle baan met o.a. de winkels Gamma en O’Cool. Het twee-baanvak wordt een één-baanvak. Je bent nu op de Hasseltsesteenweg (rechts zie je een winkel van Lidl en een GB).
Aan de rotonde (van Terbiest) sla je linksaf (= 3e afslag): je bent in Melveren centrum. De tweede straat rechts is de Engelbamp. Die rijdt je een heel eind rechtdoor (tussen velden en fruitboomgaarden) tot je rechts een lange muur ziet en even na die muur een laan met bomen: dit is de ingang van Kasteel Nieuwenhoven.

– Vanuit Leuven:
In Leuven neem je de E314 richting Genk. Dan afrit Halen-Diest (= 2e afrit van Diest). Aan de rotonde: linksaf richting Halen en Herk-de-Stad. Verscheidene kilometers rechtdoor rijden (een aantal kruispunten met lichten voorbij). In Herk-de-Stad (op diezelfde Steenweg) zie je eerst aan de rechterkant een winkel van GB, daarna kom je aan een kruispunt met lichten, waar je rechtsaf richting Herk-de-Stad centrum kan rijden; best is die voorbij te rijden, het kruispunt rechtdoor dus. Aan het volgende kruispunt met lichten sla je rechts af, richting Nieuwerkerken. Een drietal rotondes voorbij (je rijdt hier rond het centrum van Herk-de-Stad), steeds de wegwijzer Nieuwerkerken volgen. Aan de derde rotonde sla je links af richting Nieuwerkerken en St-Truiden.
Ongeveer 8 kilometer rechtdoor rijden; Rummen en rechts een winkel van Aldi voorbij. Doorheen het centrum van Nieuwerkerken (50 km zone – met nieuw aangelegde baan) en dan nog 2 km volgen tot je aan een rotonde komt. Neem de tweede afslag links (richting Melveren en Sancta Maria). Na ongeveer 1 km links afslaan richting Engelbamp. Die rijdt je een heel eind rechtdoor (tussen velden en fruitboomgaarden) tot je rechts een lange muur ziet en even na die muur een laan met bomen: dit is de ingang van Kasteel Nieuwenhoven.

– Vanuit Eindhoven:
Richting Valkenswaard rijden.
Vanuit Valkenswaard de N69 volgen, daarna de N74 nemen.
Voorbij Hechtel-Eksel, langs de N715 via Houthalen-Helchteren en Zonhoven tot Hasselt. Bij Hasselt naar rechts de ring R71 op.
Na ongeveer 5 km rechts afslaan en N80 nemen richting Sint-Truiden.
Na ongeveer 10 km rechts afslaan richting Kortenbos.

Vanaf hier zie zelfde richtlijnen Antwerpen (**).

– Vanuit Maastricht:
De N2 richting Bilzen/Hasselt nemen.
Bij Bilzen de E313 nemen richting Hasselt.
Bij Hasselt de afslag 28, neem je de N80 richting Sint-Truiden.
Na ongeveer 10 km rechts afslaan richting Kortenbos.

Vanaf hier zie zelfde richtlijnen Antwerpen (**).

Adres:

Kasteel Nieuwenhoven
Engelbamp 55-57
3800 Sint-Truiden (België)
Telefoon: 0032-(0)11.68 64 10
Email: info@kasteelnieuwenhoven.be