Over:

Romantisch wonen aan
Kasteel Nieuwenhoven

Woning te koop kasteel Nieuwenhoven, Sint-truiden

In Belgisch-Limburg, ten noorden van Sint-Truiden ligt het Kasteel van Nieuwenhoven. Een uniek  woon/werkproject met een eigen historie. Zou je hier ook willen wonen of een kasteel uitbaten?

Romantisch wonen vlakbij Sint-Truiden

Rondom het kasteel liggen weides, vijvers en een bos waardoor rust gegarandeerd wordt. Het Kasteel van Nieuwenhoven kan voor jou een ideale woonplaats of buitenverblijf betekenen.  Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, waar iedereen als ie zin heeft aan kan deelnemen.


Te koop

Het kasteeldomein is ingedeeld in verschillende blokken, waarin diverse wooneenheden zijn  Elke wooneenheid heeft een uniek verhaal. Nieuwsgierig?

1. Boerderij en bakhuis

Bakhuis. Wonen aan Kasteel Nieuwenhoven.

Het Bakhuis is het gebouw dat vroeger gebruikt werd als bakkerij naast de boerderij woning. Prachtig gelegen aan de ommuurde tuin. Een prachtig historisch gebouw geheel aangepast aan de moderne eisen. Zeer geschikt voor mensen die een grote privé tuin willen hebben. Meer info over het bakhuis en de boerderij.

2. Poorthuis

Poorthuis. Wonen aan Kasteel Nieuwenhoven.

Een nostalgische woning met winkel (of ambachtsruimte) aan de ingang. Meer info over het Poorthuis.

3. Tudor

Tudor. Wonen aan Kasteel Nieuwenhoven.

De Tudor is het gebouw dat het kasteel en de boerderij van elkaar scheidt. Zoals de naam doet vermoeden werd dit gebouw opgetrokken in de typisch Engelse Tudor-architectuur, met veel pracht en praal. In dit gebouw zijn vier aparte woningen ingericht. Meer info over de Tudor.

4. Orangerie

Orangerie Kasteel Nieuwenhoven. Woning te koop.

De Orangerie is het gebouw dat vroeger gebruikt werd om de planten in te laten overwinteren. Uniek gelegen aan de grote vijver met uitkijk over de landerijen en bossen. Meer info over de Orangerie.

4. Kasteel en koetshuis

In het kasteel is nu ons bistro-fietscafé, vergaderzaal en keuken. Op de verdiepingen hebben we 2 vakantieappartementen. 5 en 12 personen. In het koetshuis is de congerge woning en zijn B&B kamers met de zit/eetkamer.  (ook geschikt om 4 vakantiewoningen te maken) Voor meer info: 0498-110758

5. De Tiendeschuur

Deze prachtige authentieke schuur uit 1623 met zijn oude gebinten, kan voor diverse doeleinde gebruikt gaan worden in de toekomst. Ideaal voor exposities, kunsttentoonstellingen, vergaderingen, ambachten enz…

6. Landerijen

Het totale domein is 15 ha. Er is ongeveer 10 ha landbouwgrond, de rest is bos, vijvers, grond voor de gebouwen en privé tuinen, binnenkoer, parking, paden, en de ommuurde tuin. De gronden worden alléén verkocht bij de gebouwen. Met name bij het bakhuis, de orangerie of het kasteel.


een woning, orangerie, kasteel, landerijen

Word jij de nieuwe eigenaar? Maak snel een afspraak en ontdek zelf de voordelen van het woonproject.

Het is de moeite waard.
Jeanne Hoogenboom.

Wooneenheden op een rij

Aan de instapklare woningen werd alles vernieuwd waardoor je woont volgens hedendaagse normen, duurzaam maar toch met een knipoog naar het verleden.

Vernieuwd zijn de constructie, de elektriciteitsvoorzieningen, verwarming en afvoerleidingen. Waar kon werden de authentieke opzet en details bewaard. Daardoor krijgen de huizen net zo een bijzondere sfeer. Alle woningen beschikken bovendien over een eigen parkeerplaats. De oprijlaan, de parkingzone zijn gemeenschappelijk eigendom evenals de binnenpleinen en alle nutsvoorzieningen. Dit is ondergebracht in een VME en wordt beheerd door de Syndicus.

Meer info?
Jeanne Hoogenboom
Engelbamp 87
3800 Sint Truiden
Tel. +32 (0) 498 11 07 58
info@kasteelnieuwenhoven.be