Wonen

Wonen in Kasteel Nieuwenhoven: de voordelen

1. Modern comfort in een historisch kader

In Belgisch-Limburg, ten noorden van Sint-Truiden, bevindt zich het kasteeldomein van Nieuwenhoven. De geschiedenis van deze mooie plek gaat tot eeuwen terug maar gelukkig zijn de woningen modern en de meeste instapklaar.

2. Omgeving

Rust ga je hier zeker vinden want rondom het kasteel liggen weides, vijvers en het bos van Nieuwenhoven. Ondanks de groene omgeving ligt het centrum van Sint-Truiden op amper 10 minuten rijden. Genoeg wandel-mogelijkheden of het fietsroutenetwerk. Een bezoekje aan de mode-stad Hasselt of het doorkijk kerkje in Borgloon.

3. Wonen op dit domein

Dankzij de unieke bouw van het geheel is er voor ieder wat wils wat betekent dat er een grote diversiteit is onder de bewoners. Er wonen ouderen, gezinnen met kinderen en alleenstaanden.

“De stilte en rust zijn onze grootste troeven.” Jeanne

4. Gemeenschappelijk goed

Een gedeelte van de gebouwen zal publiek toegankelijk blijven. Het kasteel biedt accommodatie, er is een cafeetje en er worden publieke activiteiten georganiseerd. Uiteraard heb je zelf de keuze of je meedoet of niet.

De nutsvoorzieningen, de binnenplaats, de oprijlaan en de parkeerplaats zijn gezamenlijk eigendom in de vorm van een vereniging van mede-eigenaars.

5. voordelen op het domein

Wanneer je hier woont geniet je vrijblijvend van de omliggende accommodatie .

Op dit moment kun je ook zelf oogsten in afspraak met boer Siem in “De Nieuwe Hof”, een biologische permacultuur/voedselbos tuin. In het bistro-fiets café kun je elkaar ontmoeten en bij een kopje koffie en of een versnapering bij babbelen. Genieten aan de kant van de vijvers of een wandelingetje in het bos.

6. Duurzame materialen

Je investeert in de toekomst de centrale verwarming gaat op houtsnippers, eigen waterzuivering op bacteriën en regenwaterputten voor de wc`s. In de renovatie wordt vooral met ecologisch materiaal gebouwd.

Ons aanbod

Alles (wat nog niet verkocht is natuurlijk) staat te koop. Wil jij ook de nieuwe eigenaar worden? Maak snel een afspraak en ontdek de voordelen.

Deel met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn