Voorwaarden

Algemene voorwaarden verblijf vakantieappartement

1. Boeken

 1. De algemene boekingsvoorwaarden worden van kracht na het telefonisch of per email vastleggen van een boekingsopdracht.
 2. U krijgt per email een boekingsbevestiging. Hierin staan de betalingsgegevens.
 3. De betaling dient te gebeuren binnen 7 dagen na ontvangst van de boekingsbevestiging.

2. Annuleren

 1. Annuleringen dienen telefonisch of per email te worden doorgegeven. Direct na ontvangst van de annulering wordt deze bevestigd per email.
 2. Bij annulering tot 28 dagen (4 weken) voor aanvang van uw verblijf bedragen de annuleringskosten 50% van de huursom.
 3. Bij annulering tussen de 28 dagen (4 weken) voor aanvang en de aanvang van uw verblijf bedragen de annuleringskosten 100% van de huursom.
 4. Wanneer Kasteel Nieuwenhoven genoodzaakt is het al verhuurde vakantieappartement te annuleren, zal hiervan direct kennis worden gegeven aan de huurder. Bij het niet kunnen aanbieden van een alternatief zal het al door de huurder betaalde bedrag teruggestort worden. De huurder heeft geen enig meer of ander recht dan het terugvorderen van dit bedrag.

3a. Aansprakelijkheid

 1. We vragen u vriendelijk respect te hebben voor het appartement en het domein.
 2. Het gehuurde vakantieappartement dient door de huurder en zijn medehuurders met de vereiste zorg en zorgvuldigheid te worden bewoond, met inachtneming van de rust voor de omgeving.
 3. De hoofdhuurder is aansprakelijk voor de door hem/haar of door medehuurders veroorzaakte schade, ook wanneer deze na vertrek geconstateerd worden. Wanneer schade na vertrek van de hoofdhuurder wordt geconstateerd, zal deze zich moeten neerleggen bij de uitspraak van de eigenaar.
 4. Bij het vakantieappartement aanwezige en verstrekte huisregels zijn onverbrekelijk onderdeel van de huurovereenkomst en dienen daarom strikt te worden nagekomen.
 5. De huurder dient ervoor te zorgen dat hij geen lawaaioverlast veroorzaakt aan de omwonenden.
 6. Er wordt verzocht geen meubels zoals bedden, bankstellen en kasten te verplaatsen. Dit leidt dikwijls tot beschadiging van muren en meubelen.
 7. Het is niet toegestaan te barbecueën of een vuurtje te maken in de tuin.
 8. Het is verboden het vakantieappartement te gebruiken om fuiven en/of drankpartijen te organiseren, dit om de kwaliteit van het appartement te waarborgen.
 9. Het is verboden te roken in het appartement, zo ook in de rest van de ruimtes/gebouwen op het domein.

3b. Aansprakelijkheidsverzekering

 1. De huurder wordt verzocht verzekerd te zijn voor schade aan derden zoals een aansprakelijkheidsverzekering (familialeverzekering).

3c. Aansprakelijkheid van Kasteel Nieuwenhoven

 1. Kasteel Nieuwenhoven kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, diefstal, schade of letsel, van welke aard dan ook berokkend aan huurders van het vakantieappartement, kinderspelen of tuinen.
 2. Kennelijke fouten of vergissingen in de beschrijving of prijzen van de door Kasteel Nieuwenhoven aangeboden accommodaties binden Kasteel Nieuwenhoven niet. De (prijs)informatie vermeld op de website is leidend.
 3. Kasteel Nieuwenhoven kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die ontstaat door natuurgeweld, natuurrampen, kernrampen, aanslagen, stakingen, geweldplegingen, en het in aanraking komen met een luchtvaartuig of onderdelen daarvan.
 4. het kan gebeuren dat er in de buurt van uw vakantieappartement wordt gewerkt, bijvoorbeeld bouwactiviteiten. U zult begrijpen dat wij voor eventuele geluidsoverlast geen verantwoordelijkheid kunnen aanvaarden. Wij kunnen dergelijke werkzaamheden immers niet stilleggen.
 5. het algemene telefoonnummer van kasteel Nieuwenhoven is aanwezig in het vakantieappartement. Indien nodig kunt u altijd een van deze nummers contacteren.

4. Maximaal aantal personen

 1. De appartementsbeschrijving vermeldt het maximaal aantal personen dat in het vakantieappartement mag verblijven. Dit aantal (inclusief de eventuele slapende gasten) kan in geen geval overschreden worden. Bij overschrijding wordt de huurovereenkomst van rechtswege als ontbonden beschouwd en wordt de toegang tot het vakantieappartement geweigerd zonder aanspraak op teruggave van de huur.
 2. Kinderen onder de 2 jaar, die nog in een apart kinderbedje slapen, worden niet als volwaardig persoon geteld.

5. Verblijf huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan in het vakantieappartement.

6. Het einde van het verblijf/ Eindschoonmaak

 1. Het gehuurde vakantieappartement dient altijd netjes te worden achtergelaten na afloop van uw verblijf. Wij vragen u de woning op te ruimen, dit houdt in: alles terug op zijn plaats zetten, prullenmandjes en de vuilnisbakken legen, aanrecht opruimen en de vaat schoon in de kast zetten. Kortom het vakantieappartement netjes (bezemschoon) achterlaten.
 2. De algehele eindschoonmaak mag de groep ofwel zelf doen, ofwel we rekenen per appartement een prijs hiervoor. 12-pers. = 100 euro, 5 en 7 pers. appartement 85 euro
 3. Indien het vakantieappartement in zo een staat is dat men niet rondkomst met de vooropgezette schoonmaakuren, dan heeft de eigenaar het recht extra schoonmaakuren aan te rekenen en dit aan €50,- per uur. Dit bedrag wordt eventueel verrekend met de waarborg.
 4. Gelieve bij uw vertrek de ramen en deuren te sluiten en de verwarming lager te zetten, dit om energieverlies te voorkomen.

7. Bed- en linnengoed

 1. Op elk bed ligt een dekbed en een kussen. U dient zelf te zorgen voor een onderlaken, dekbedhoes en kussensloop, tenzij anders is overeengekomen en u dit tegen vergoeding huurt van de verhuurder. Mocht u bedden zonder lakens beslapen dan kan de eigenaar u de stoomkosten voor het beddengoed in rekening brengen. Gebruikt u een slaapzak, dan ook gelieve te zorgen voor een hoeslaken en kussensloop. Het is ook mogelijk beddengoed en handdoeken er plekke te huren.

8. Aankomst en vertrek

 1. Gelieve de aankomst en vertrekuren te respecteren.
 2. Aankomstuur: het vakantieappartement is ter beschikking vanaf 14.00u op de dag van aankomst. Aankomst is niet meer mogelijk na 21.30u.
 3. Vertrekuur: het appartement is tot jullie beschikking tot 10.00u op de dag van vertrek.
 4. Uit respect voor de natuur, dieren en andere gasten vragen wij stilte buiten op het kasteeldomein na 23h

9. Waarborg

 1. De waarborg dient om eventuele ongelukjes of beschadigingen te vergoeden.
 2. Klachten in verband met de inventaris en bestaande schade worden aanvaard tot 4u na uw aankomst. Deze dient men te vermelden bij de verhuurder.
 3. Wanneer het vakantieappartement in goede orde is achtergelaten en geen schade, breuk of verdwijning van spullen is geconstateerd, wordt uw waarborgsom binnen 14 dagen na verblijf via bankoverschrijving geretourneerd. Gaan schades of verdwijning van spullen het bedrag van de waarborg te boven, dan is de huurder verplicht een aanvullende betaling te maken.
 4. Men doet er goed aan ongelukjes direct te vermelden bij de verhuurder, deze worden dan meestal goed afgehandeld.
 5. De verhuurder maakt geen misbruik van de waarborg, maar kan wel heel kritisch worden wanneer er ondervonden wordt dat er geen respect was voor de woning en/of men ongelukken verzwegen heeft.
 6. Indien men wat breekt is het raadzaam de gebroken stukken opzij te houden, zo kan er vastgesteld worden over welk gebroken stuk het gaat. Dit om discussies en misverstanden te voorkomen.
 7. Het is raadzaam om bij een ongeluk of bij een betwisting te communiceren met de verhuurder, zo kunnen de dingen opgehelderd worden en kan men tot een oplossing komen die beide partijen kunnen aanvaarden.
 8. Indien de sleutelbos met toegangssleutels van het vakantieverblijf verloren is door de gasten dan wordt 50 euro ingehouden van de waarborg ter compensatie.
 9. Wij zullen alles doen wat in ons vermogen ligt om u een aangenaam en prettig verblijf aan te bieden op deze authentieke en historische plek.